Fastfoodketen Quick wil Marokko veroveren

marokko
4
6 jan '15
Terwijl McDonald's en KFC steeds meer marktaandeel in Marokko krijgen en hun posities versterken zijn de wat minder bekende fastfoodketens op zoek naar openingen om ertussen te komen.

Quick is een dergelijk bedrijf en heeft een nieuwe strategie om onder meer de Marokkaanse klant te lokken. Zo is het logo anders en wil men een frissere uitstraling hebben. In 2014 daalde de omzet van de hamburgertent volgens Le Figaro met maar liefst 4%. Om de verkopen een stimulans te geven wil het restaurant internationaal meer zaken doen. Daarom worden er ketens in Turkije, Marokko en Tunesië geopend. 

In Turkije komen drie filialen terwijl er vier in Marokko en Tunesië geopend worden. De Franse onderneming was het avontuur in Marokko al begonnen met een franchiseovereenkomst maar dat liep zeer slecht. Uiteindelijk moest er een gerechtelijke procedure aan te pas komen om de franchisenemer en Quick van elkaar te scheiden. In juli 2010 liep de samenwerking op de klippen. 

Quick is nu vol goede moed en gaat voor een nieuwe kans in Marokko. In welke steden de filialen komen is nog niet bekend.

© Redactie 2015
marokko
mcdonalds
kfc
quick
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?