Marokkaanse journaliste Charlie Hebdo reageert

buitenland
34
8 jan '15
Zineb El Ghazoui is een Marokkaanse journaliste en in dienst van Charlie Hebdo. Op het moment van de aanslag was ze in Marokko.
In gesprek met nieuwswebsite Al Yaoum 24 zegt El Ghazoui dat de aanval zeer goed georganiseerd en doordacht lijkt te zijn. Dat blijkt volgens de journaliste uit het feit dat er op dat moment een redactievergadering was met hooggeplaatste figuren binnen het satirische tijdschrift. 

El Ghazoui, momenteel in Casablanca, stelt dat de terroristen op een andere dag nooit zoveel slachtoffers konden maken, aangezien er dan hoogstens vier personen op kantoor zijn. Ook bevestigde ze dat haar werkgever, hoofdredacteur Stephane Charbonnier, omgekomen is. El Ghazoui raakte eerder in opspraak omdat ze niet begrijpt waarom de profeet Mohammed (vzmh) gespaard moet blijven in het blad. 

Pijn
Op haar Facebookpagina ging ze ook in op wat het drama persoonlijk met haar doet. 'Ik ben levend en veilig', begon ze. 'Het is een ondraaglijke pijn om Charb, Cabu, Tignous, Wolinski, Honore, Uncle B, Mustapha en Elsa nooit meer te zien', somde de Frans-Marokkaanse de bijnamen van haar vermoorde collega's op. 

Verder schreef de werkneemster van Charlie Hebdo dat haar gedachten ook uitgaan naar de receptionist en de twee politieagenten die zijn gedood. 
marokko
zineb el ghazoui
charlie hebdo
parijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
barcelona
aanslag
mekka
imam
gewonden
pelgrims
selectie
doden
voorselectie
aanslagen
casablanca
mohammed vi
politie
marrakech
tanger
daesh
atlas leeuwen
rabat
turkije
hervé renard
spanje
terrorisme
moord
afrika cup