Vreedzame miljoenenmars in Marokko voor profeet Mohammed

marokko
8
20 jan '15
Een groep Marokkanen is zich op sociale media aan het voorbereiden op een mars van minimaal één miljoen personen. Tenminste, daar hoopt de organisatie op.

Het organiserend comité kwam eerder samen in Casablanca om de nodige afspraken te maken om het protest op 1 februari tot een succes te laten komen. Het protest krijgt als motto 'Nee tegen het bespotten van de profeet, nee tegen terrorisme' mee en zal plaatsvinden om tien uur in de ochtend in Casablanca. Vooral op Facebook willen de organisatoren mensen trekken. 

Op de Facebookpagina hebben duizenden al aangegeven te zullen komen en zich willen uitspreken tegen terrorisme maar tegelijkertijd de bespotting van profeet Mohammed (vzmh) en de islam afkeuren. Hierin deelt men het officiële standpunt van de autoriteiten. De minister van Buitenlandse Zaken van Marokko was in Parijs aanwezig, maar trok de grens toen duidelijk werd dat er cartoons van Mohammed (vzmh) getoond zouden worden. 

Charlie Hebdo en alle cartoons ervan werden daarop verboden in Marokko. Op sociale media werd vol lof gesproken over de diplomatieke aanpak van Marokko.

© Redactie 2015
marokko
charlie hebdo
frankrijk
parijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?