Jonge Marokkaan in Spanje opgepakt na schreeuwen 'Allahoe akbar'

marokko
37
21 jan '15
De 18-jarige Omar S. uit Spanje heeft zich flink in de nesten gewerkt door enkele kreten.

Het incident deed zich op 9 januari voor maar komt nu pas in de openbaarheid. Cadena Ser meldt dat S. in een supermarkt door klanten werd gegrepen omdat hij zich verdacht gedroeg. Hij wilde een mes kopen maar de managers van de winkel verhinderden dat en waarschuwden de politie. Eenmaal aangekomen sloegen de stoppen door bij de jongeling. Hij schreeuwde 'ik ben moslim en Allah is groot'. 

Bovendien trachtte hij tijdens zijn arrestatie het wapen van een agent te grijpen. Hierbij liep de politieauto schade op. Hij werd in een ander voertuig geplaatst en naar een ziekenhuis gebracht waar hij een kalmeringsmiddel kreeg toegediend. De bron meldt dat de jongeman ook daarna doorging met schreeuwen. 

'Je doodde mijn broeders in Parijs. Ik zal iedereen vermoorden, jullie zullen sterven', riep hij nog. S. was een bekende van de politie omdat hij jihadistische ideeën verspreidde. Onderzoek moet uitwijzen of hij onder invloed van drugs of alcohol was tijdens de feiten. Ook wil men kijken of hij psychisch wel helemaal in orde is.

© Redactie 2015
marokko
sanje
dreigement
manresa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?