Koning Marokko belt met Egyptische president Al-Sissi

marokko
21
24 jan '15
De Marokkaanse monarch Mohammed VI belde eerder deze week met de Egyptische president - en couppleger - Abdelfettah Al-Sissi.

Na de val van de democratisch gekozen president Mohammed Morsi was Marokko niet gelijk happig op een samenwerking met couppleger Al-Sissi. Morsi had namelijk nauwe banden met de Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane. Daar lijkt nu echter verandering in te komen want beide staatshoofden belden om over de toekomst te praten. 

In het gesprek werd duidelijk dat Marokko en Egypte altijd goede banden hebben gehad en dat het vooral zo moet blijven, meldt het Koninklijk Kantoor in een officiële verklaring. Zowel Mohammed VI als Al-Sissi waren het erover eens dat Marokko bilaterale banden moet versterken om zo tot een strategisch partnerschap te komen waarin gemeenschappelijke belangen gewaarborgd kunnen worden. 

Ook is afgesproken dat het contact tussen de koning, Al-Sissi, de regeringen en de twee ambassadeurs beter en regelmatiger moet. Tot slot nodigden beiden elkaar uit voor een officieel staatsbezoek.

© Redactie 2015
marokko
mohammed vi
abdelfattah al sissi
egypte
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?