Netanyahu provoceert met aantijgingen richting Iran

buitenland
15
25 jan '15
De zionistische premier Benjamin Netanyahu zal naar elk land reizen waar hij welkom is om mensen te waarschuwen voor het Iraanse atoomprogramma. Dat zei de premier zondag.

Netanyahu haalde zich afgelopen week de woede van het Witte Huis op de hals door een uitnodiging van de Republikeinen in het Congres te aanvaarden, zonder de Amerikaanse regering eerst op de hoogte te stellen. Het Witte Huis heeft de uitnodiging aan Netanyahu, en diens aanvaarding, een schending van de ongeschreven diplomatieke regels genoemd. 

De premier komt begin maart naar Washington en de regering heeft aangegeven hem niet te zullen ontvangen. De Republikeinen en Netanyahu willen meer sancties instellen tegen Iran, maar president Barack Obama wil de onderhandelingen tussen Teheran en het Westen over het Iraanse atoomprogramma een kans geven. Nieuwe sancties zouden die gesprekken ondermijnen, zo redeneert het Witte Huis. 

Niet alleen de Amerikaanse regering heeft de zet van de Republikeinen en Netanyahu bekritiseerd, in eigen land ligt de Israëlische premier ook onder vuur. De toespraak in het Congres staat enkele weken voor de Israëlische verkiezingen gepland en Netanyahu's politieke tegenstanders noemen de toespraak een verkiezingsstunt. 

© Novum 2015
zionisten
israel
netanyahu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?