Nederlandse moslims delen vertaalde Korans uit in Suriname

buitenland
30
30 jan '15
De islamitische stichting Al-Yaqeen verblijft momenteel een week in Suriname om daar Nederlandse Korans uit te delen.

De stichting uit Den Haag nam vijfhonderd Korans mee voor moskeeën en islamitische organisaties aldaar. Ze ontmoetten daar zelfs de minister van Binnenlandse Zaken van Suriname, Edmund Leilis. Lotfi Belhachmi sprak daar met de minister en overhandigde hem de Koran en de biografie van onze geliefde profeet Mohammed (vzmh). Daarmee laat Al-Yaqeen zien hoe je eigenlijk dient om te gaan met spot richting onze profeet.

In gesprek met Marokko.nl zegt Belhachmi een geweldige week mee te maken. 'We worden hier ongelofelijk goed ontvangen, ook door niet-moslims. De vraag naar de Korans is groot omdat Surinamers over het algemeen niet willen geloven wat men in de media zegt over de islam en moslims', zegt hij. Daar werkt Al-Yaqeen onder meer samen met Itqon. 

Hoewel de stichting met honderden boeken naar Suriname vertrok blijkt het aanbod de vraag niet aan te kunnen. Daarom gaan er op korte termijn meerdere zendingen naar Suriname. 'Ook de minister was blij met het initiatief. Hij was dolblij dat een dergelijke Koran beschikbaar is en beaamde eveneens dat Surinamers liever zelf onderzoek doen', aldus Belhachmi. 

Binnenkort verschijnt een reportage over het goede werk die Al-Yaqeen daar deed. 

© Redactie 2015
islam
moskee
al yaqeen
koran
edmund leilis
suriname
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?