Franse pedo die negen kinderen misbruikte in Marokko krijgt twee jaar

marokko
14
30 jan '15
De Franse pedofiel die minstens negen kinderen in Marokko seksueel misbruikte moet twee jaar de cel in.

Dat meldt AFP. De bejaarde Fransman heet Jean-Luc G. en moet ook 40.000 dirham schadevergoeding betalen aan de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH). Deze organisatie staat slachtoffers vaak bij tijdens dit soort ernstige zaken. Ook moet hij andere verenigingen een symbolische dirham betalen. Volgens een van de advocaten van de slachtoffers gaan ze hoogstwaarschijnlijk in beroep. 

De zestigjarige pedo werd twee maanden geleden in Marrakech gearresteerd toen hij bij door een politiepatrouille werd opgemerkt. Hij gedroeg zich heel opvallend tegenover een kind op een donkere plaats. Hij had zelfs een foto bij zich waar een kind alleen in ondergoed te zien is. Het kind verklaarde dat de oude man hem constant tot seksuele handelingen dwong. Ook zijn broer werd onderworpen aan de schokkende praktijken.

Lage straf In Marokko krijgen pedofielen regelmatig zeer zware straffen maar in het geval van G. is dit anders. De rechter besloot maar twee jaar op te leggen, mogelijk door een gebrek aan overtuigend bewijs. Een van de vaders van de kinderen gaat wellicht zelfs langer de cel in. Hij riskeert drie jaar cel omdat hij zijn kind onder druk zette om een andere verklaring over de dader af te leggen.

© Redactie 2015
marokko
frankrijk
pedofiel
pedofilie
jean luc g
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?