Saudische vrouwen: 'Liever geen Marokkaanse huishoudhulp'

marokko
181
24 feb '15
Het Saudisch ministerie van Werkgelegenheid heeft nieuwe regels in het leven geroepen inzake huishoudelijke werknemers uit het buitenland.

Het ministerie heeft vijftien landen samengesteld waarvan de burgers altijd welkom zijn om in het land te komen werken. Marokko en Chili behoren tot deze lijst. Wervingsbureaus in Saudi-Arabië krijgen echter steeds vaker te horen dat ze liever geen vrouwen uit deze twee landen willen, meldt Emirates 247. Als ze al Marokkaanse vrouwen willen, gaan ze eerst over tot bezichtiging.

Volgens de bron zijn veel vrouwen bang dat hun huishoudhulp te knap is. Bovendien doen vrouwen uit Indonesië, India, Sri Lanka en de Filipijnen hun werk beter, aldus de vrouwen. Deze groep vrouwen uit Azië staat bekend om de barre omstandigheden en vele mishandelingen tijdens hun werkzaamheden. Een enkeling vraagt expliciet om 'onaantrekkelijke' werknemers bij wervingsbureaus. 

Zij zijn dan ook niet tevreden met de landen die op de lijst staan. Op sociale netwerken spreekt men van een nieuwe vorm van discriminatie.

© Redactie 2015
marokko
saoedi-arabië
huishouding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?