Britse krant: Marokko gevaarlijk voor vrouwelijke toeristen

marokko
46
25 feb '15
De Daily Mail is een Britse krant en heeft een lijst samengesteld met 's werelds meest gevaarlijke vakantiebestemmingen voor vrouwen.

Marokko komt de laatste jaren in vrijwel elk positief lijstje op het gebied van toerisme voor. Maar de enorme ontwikkeling heeft wel een keerzijde, zo blijkt. Daily Mail stelde een lijst samen van populaire bestemmingen waar vrouwen op hun hoede moeten zijn. De krant beschreef Marokko als een land waar vrouwen kunnen worden blootgesteld aan 'vrouwenhaat, pesterijen en in sommige gevallen levert dat gevaar op'. 

Volgens dezelfde bron heeft Marokko slechte vrouwenrechten en kunnen vrouwelijke reizigers beter bescheiden kleding dragen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië heeft geen slecht advies over de veiligheid in Marokko maar de krant stelt dat vooral vrouwen die alleen reizen 'routinematig worden lastiggevallen'. 

Overige landen Deze vrouwen worden ook gewaarschuwd als ze naar Egypte reizen. 'In de nasleep van de revolutie in 2011 is het land in de greep van instabiliteit en is een ongekende golf van seksueel geweld tegen vrouwen zichtbaar.' India blijft de meest gevaarlijke vakantiebestemming in de wereld. Groepsverkrachtingen komen daar regelmatig voor. 

Brazilië en Turkije completeren de top drie.

© Redactie 2015
marokko
toerisme
reizen
travel
vrouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?