Marokkaanse piloot voorkomt uitzetting: 'Geen handboeien in mijn vliegtuig'

marokko
16
25 feb '15
Een piloot van Royal Air Maroc heeft de toegang tot zijn toestel geweigerd van twee Spaanse agenten en een illegale immigrant.

Dat was tenminste het plan. Volgens Spaanse media zou de vlucht van Madrid naar Guinee-Bissau gaan, het thuisland van de man. De vlucht zou een tussenstop maken in Casablanca. Het ministerie van Binnenlandse Zaken had nog een plaats gereserveerd voor de migrant maar de Marokkaanse piloot besloot anders. Toen hij de agenten met de veroordeelde man aan zag komen besloot hij in actie te komen. 

Hij weigerde hen de toegang. 'Geen geboeide mensen in mijn vliegtuig', beet de piloot hen toe. Vervolgens vroeg hij hen rechtsomkeer te maken. De 42-jarige migrant werd vorig jaar december op een snelweg in de buurt van Madrid gesnapt tijdens een controle. Hij werd sindsdien ondergebracht in een detentiecentrum. Hij was sinds 2004 in Spanje. 

In een drugszaak veroordeelde de Spaanse justitie hem tot drie jaar en drie maanden celstraf. Ook moest hij Spanje verlaten, iets wat hij niet deed. Of de man uiteindelijk toch in het toestel werd toegelaten is niet bekend.

© Redactie 2015
marokko
piloot
spanje
madrid
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?