Vrouw in Marokko verminkt na scheidingsplannen

marokko
48
2 mrt '15
Een jonge vrouw is vorige week door haar aanstaande ex-man aangevallen omdat hij niet kon verkroppen dat zijn vrouw wilde scheiden.

Het 18-jarig slachtoffer had alles al achtergelaten om weer bij haar moeder in te trekken. Toen ze woensdag op weg was naar de rechter om haar scheidingsverzoek in te dienen ging het mis. Haar echtgenoot vroeg om de situatie te bespreken in de buurt van haar moeders huis. De jonge vrouw geloofde in een volwassen gesprek waarin het proces besproken zou worden. 

Toen ze naar een rustig plekje vertrokken om rustig te praten trok hij twee messen uit zijn zakken. Daarmee sneed hij het gezicht en de vingers van zijn echtgenoot open. Ze kon haar eigen leven redden door te vluchten. De vrouw uit Essaouira werd naar het plaatselijk ziekenhuis geëvacueerd. Vijf dagen later zoekt de politie nog steeds naar de dader. 

Het slachtoffer is in shock en durft uit angst niet meer naar huis. Een vereniging die opkomt voor vrouwen vroeg de rechter alvast om de zwaarst mogelijke straf. Een plastisch chirurg heeft ondertussen zijn hulp aangeboden. Hij wil het slachtoffer gratis opereren in zijn kliniek.

© Redactie 2015
marokko
scheiding
huwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?