Nederlandse Bonnie & Clyde: 'Enise mankeert niets, Antonio werkte niet mee'

algemeen
4
4 mrt '15
Antonio van der P. heeft op geen enkele wijze willen meewerken aan het psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Deskundigen kunnen daarom niet vaststellen of hij een persoonlijkheidsstoornis heeft of verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij samen met Enise B. in februari vorig jaar een spoor van geweld achterliet kriskras door Nederland. Van der P. verbleef zeven weken in het PBC. ,,Maar we hebben hooguit tien minuten met hem gesproken'', zei een psychiater woensdag voor de rechtbank in Assen. 

Wel werd duidelijk dat Van der P., een adoptiekind uit Brazilië, al jaren problemen heeft met alcohol en snel agressief kan zijn. Toen hij veertien jaar was, werd hij veroordeeld tot jeugd-tbs en bracht hij ruim zeven jaar door in allerlei instellingen. Deskundigen van het PBC hebben geen gedrags- of psychische problemen vastgesteld bij Enise B. Ook zij werd zeven weken onderzocht, waarvan vier samen met Van der P. 

,,Ze is een sterke vrouw die zich bepantserd heeft en zich goed staande weet te houden'', verklaarden de deskundigen, die wel zeiden dat het onderzoek moeizaam verliep. ,,De ene keer snauwt ze en het volgende moment is ze weer adorerend.'' 

Enise B. wilde in de rechtszaal niet reageren op de uitkomsten van het PBC-onderzoek, volgens haar advocaat Peter Plasman omdat ze vindt dat ,,haar privacy al te veel is aangetast''. 

© Novum 2015
enise b
antonio van der p
pbc
bonnie en clyde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?