Zes personen gestraft voor verkopen Marokkaanse baby

marokko
12
4 mrt '15
De rechter heeft het vonnis uitgesproken in een bizarre zaak, die plaatsvond in Tanger. Zes personen spanden samen om een baby te verkopen.

Het meisje werd geboren uit een onwettige relatie en werd nog voor haar geboorte verkocht aan een Marokkaans-Spaans koppel. Het kind werd voor 10.000 dirham verkocht aan het echtpaar. De zaak dateert van november vorig jaar. Om het kind officieel in te schrijven als het kind van de klant werd een plan gesmeed waar verschillende personen bij betrokken waren. 

De vrouw die de baby kocht zou met het kind naar het Mohammed V ziekenhuis in Tanger gaan om daar te melden dat ze een dochter heeft gekregen. Op die manier kon ze verder werken aan een legale status van haar gekochte baby. De oma van het kind - de moeder van de biologische moeder - kreeg lucht van de zaak en lichtte de politie in. Daarna kwam de zaak aan het rollen. 

Uiteindelijk konden zes verdachten aan gehouden worden. De biologische moeder, het koppel dat de baby kocht, een beveiliger, een verloskundige en een vroedvrouw werden allen schuldig verklaard. Zij kregen straffen voor corruptie, het vervalsen van documenten, identiteitsdiefstal en de poging tot de verkoop van een baby. 

Ze kregen straffen die varieerden van drie maanden tot één jaar celstraf.

© Redactie 2015
marokko
tanger
bizar
baby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?