Vermist gezin is 'gewoon op vakantie'

algemeen
1
10 mrt '15
Het gezin met vijf jonge kinderen uit Doorwerth is 'op vakantie' in Duitsland.

De Nederlandse en de Duitse politie zagen maandagavond na een gesprek met de ouders geen aanleiding om de familie tegen te houden. De kinderen van 0 tot 10 jaar maakten volgens een politiewoordvoerder een ,,vrolijke en gezonde indruk'', dus was er ook geen reden om voor hen hulpverlening in te schakelen. Zondagavond startte een grootscheepse zoektocht naar het gezin, nadat buren van de Johanniterweg in Doorwerth alarm hadden geslagen. 

Maandagmiddag zag de politie in het Duitse Gronau de auto van de familie rijden. Vader en moeder verklaarden toen al meteen dat ze besloten hadden een poosje op vakantie te gaan met de kinderen. Vrijdag gaven de oudste kinderen een afscheidsfeestje op school, omdat ze naar Florida zouden vertrekken, waar hun vader werk had gevonden. Dat vertelde de directeur van de school maandag. 

In het huis in Doorwerth is een ravage achtergebleven. Wie dat heeft gedaan en waarom wilde de politie maandag niet zeggen, maar vaststaat dat er vanaf zondag niemand anders in het huis is geweest. Woningcorporatie Vivare heeft geen aangifte van vernieling gedaan. Volgens de politie is er geen enkel strafbaar feit waarvan de gezinsleden worden verdacht en daarom is de familie vrij om te gaan en staan waar ze willen. 

Dat twee leerplichtige kinderen niet naar school gaan, is een zaak voor een leerplichtambtenaar. Buurtbewoners zeiden maandag dat de familie per 15 maart de huur had opgezegd. Het gezin zou al een poos in financiële problemen verkeren. 

© Novum 2015
doorwerth
duitsland
gronau
florida
vermist
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?