UberPop in Duitsland verboden

economie
0
19 mrt '15
Een Duitse rechtbank heeft woensdag de taxidienst UberPop verboden. De rechtbank in Frankfurt bepaalde dat Uber geen chauffeurs mag inzetten die geen taxivergunning hebben.

Uber kan nog tegen de uitspraak in beroep gaan. De zaak was aangespannen door een Duitse taxicentrale, die het er niet mee eens was dat mensen hun auto kunnen inzetten als taxi, zonder dat ze daarvoor de juiste papieren hebben en tegen een laag tarief. Het hof heeft UberPop vorig jaar al eens verboden, maar dat verbod sneuvelde een paar weken later. De rechtbank zei dat de praktijken van Uber in strijd zijn met de regels, maar dat een verbod via een noodprocedure niet gerechtvaardigd was. 

Uber loopt niet alleen in Duitsland tegen problemen aan. Ook in Nederland, Spanje en Frankrijk is UberPop verboden. Uber liet in een reactie weten dat de uitspraak een 'verlies is voor iedereen die meer keuze wil voor zijn persoonlijke mobiliteit'. Het bedrijf voegde daaraan toe dat het aan een alternatief werkt, zodat UberPop niet langer in strijd is met de regels. 

© Novum 2015
duitsland
uberpop
taxi
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?