'Pasgetrouwd Marokkaans koppel bij slachtoffers vliegramp Frankrijk'

marokko
34
24 mrt '15
Het drama van de neergestorte Airbus A320 van Germanwings in de Franse Alpen is ook een Marokkaans koppel fataal geworden.

De 24-jarige Mohamed Tahrawi en de 23-jarige Asmaa Wahod El Alaoui trouwden enkele dagen geleden in Barcelona en vlogen met het toestel naar Düsseldorf. Volgens een diplomatieke bron kwamen de twee eveneens om, net als 148 anderen. Onder hen waren ook zestien kinderen. Al Yaoum 24 maakt melding van de dood van het kersvers koppel, dat mogelijk ook de Spaanse nationaliteit had. Vooralsnog gaat men uit van een vliegongeluk. 

Zoektocht gestaakt De Franse autoriteiten hebben de zoekoperatie op de plaats waar een passagiersvliegtuig van Germanwings is neergestort dinsdagavond gestaakt. De nacht is gevallen over de Franse Alpen en dat maakt het speurwerk moeilijk, zei Simon-Pierre Delannoy van de reddingsdienst van de regionale politie op nieuwzender BFM. 

De helikopters die boven de onherbergzame rampplek in de buurt van Méolans-Revels cirkelden blijven tot morgenochtend aan de grond. Dan wordt de speuroperatie naar verwachting hervat. Het toneel van de ramp in de Franse Alpen is 'een schrikbeeld', zei de Duitse minister van buitenlandse zaken Frank-Walter Steinmeier dinsdagavond na een vlucht over het rampgebied. 

''Het leed van de families en vrienden is onmetelijk'', zei Steinmeier. ''We moeten nu samen sterk blijven. We zijn verenigd in ons grote verdriet.''

© Redactie 2015
marokko
spanje
duitsland
germanwings
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?