Koning Marokko leent vliegtuig aan voetbalteam

marokko
4
25 mrt '15
De Marokkaanse monarch Mohammed VI heeft hart voor sport en in het bijzonder voor voetbal. Hij is zo erg begaan met het lot van een voetbalteam dat hij een van zijn privévliegtuigen aan het team leent.

Moghreb Tetouan (MAT) speelt in Nigeria een wedstrijd voor de Afrikaanse Champions League. Om erheen te kunnen vliegen heeft de club bij verschillende partijen getracht een toestel te huren maar kreeg nul op het rekest. Zo probeerde MAT het over de grens bij Spanje en bij Royal Air Maroc. RAM vroeg echter een te hoog bedrag (1,2 miljoen) en de Spanjaarden weigerden naar Nigeria te vliegen.

Waarschijnlijk vreest men daar de veiligheid. Koning Mohammed VI bracht redding door een van zijn vliegtuigen aan de club te lenen. MAT staat echter niet te popelen om naar Nigeria af te reizen. Ook de club vreest voor de veiligheid van spelers, staf en fans. Vooral de Spaanse stafleden kunnen een reden zijn voor terroristische groeperingen zoals Boko Haram om het team aan te vallen. 

De thuiswedstrijd tegen Kano Pillars werd met 4-0 gewonnen. Daardoor is de terugwedstrijd in Nigeria een noodzakelijke formaliteit geworden. Saillant detail: de Afrikaanse bond weigert uitstel te geven of om de wedstrijd elders te laten spelen. De Pillars werden niet zo lang geleden ook al aangevallen door Boko Haram.

© Redactie 2015
marokko
mat tetouan
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?