Families liquidatieslachtoffers Youssef en Saïd hebben het moeilijk

algemeen
13
26 mrt '15
De dood van Yousseff Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) door de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt heeft een enorme impact gehad op de families van de slachtoffers.

Twee zussen en een broer van Youssef Lkhorf lazen donderdag emotionele verklaringen voor bij de rechtbank in Amsterdam. ,,Mijn broer is geen slecht mens, hij is geen crimineel'', zei een van zijn zusjes. ,,Hij wilde iedereen laten lachen, was een Ajacied in hart en nieren''. Volgens haar was hij begaan met zijn omgeving en stimuleerde hij de jonkies in de buurt om hun best te doen op school. 

De twee zussen en de broer beschreven hoe de hele familie - met twaalf kinderen- nog iedere dag zwaar lijdt onder het gebeurde. Dat geldt ook voor de familie van Saïd el Yazidi, die de jongste was van het gezin. ,,Hij is niet de persoon naar wie werd gezocht'', aldus een verklaring die voor de familie werd opgelezen. 

Marokkanen Een ander zusje liet weten dat ze een bepaalde haat heeft gekregen tegen Marokkanen, de media en het woord liquidatie, waardoor ze steeds weer aan de dood van haar broer wordt herinnerd. ''Ik hoop dat de daders ook maar 1 procent van onze pijn voelen'', zei Lkhorfs andere zusje.

© Novum 2015
liquidatie
staatsliedenbuurt
youssef lkhorf
said el yazidi
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?