Kritische koning Mohammed VI annuleert lancering project straatverkopers

marokko
7
26 mrt '15
Marokko wil straatverkopers een kans bieden om legaal hun waar aan te kunnen bieden. Daarvoor is een nieuw project in het leven geroepen maar de Marokkaanse koning weigerde te tekenen.

Op woensdag zou het nieuwe plan van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Handel, Industrie en Digitale Economie gelanceerd worden in het bijzijn van de koning. Terwijl de voorbereidingen in volle gang waren om de aanwezigheid van Mohammed VI mogelijk te maken kwam er een opvallend telefoontje. Hij belde de minister van Binnenlandse Zaken met de mededeling toch af te zien van de goedkeuring van het plan om straatverkopers kansen aan te bieden. 

Dat is niet omdat hij de straatverkopers illegaal wil laten maar omdat het project niet aan zijn verwachtingen voldoet. Het zou een 'te laag profiel' hebben. Koning Mohammed VI wil het schijnbaar groter en beter aanpakken. Mohammed Hassad, de minister van Binnenlandse Zaken, bracht het slechte nieuws naar buiten. 

'Zijne Majesteit belde enkele ogenblikken geleden. De vorst sprak zijn onvrede uit over het project dat bij hem werd ingediend. Hij zei dat het niet aan zijn verwachtingen voldoet en gaf de instructies om het plan te herzien zodat het past bij het vereiste niveau', aldus Hassad.  

© Redactie 2015
marokko
mohammed vi
straatverkopers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?