Marokko voert campagne voor veiligheid vrouwen

marokko
0
26 mrt '15
In Marrakech is een speciale campagne in het leven geroepen om seksuele intimidatie in het openbaar vervoer tegen te gaan.

Veel vrouwen worden in bussen aangevallen of seksueel geïntimideerd. Het is daarom van essentieel belang dat er campagnes worden gevoerd om deze vorm van geweld tegen te gaan. Daarvoor is een speciale samenwerking op poten gezet tussen UN Women en het Spaans busbedrijf in Marrakech ALSA. De partijen tekenden afgelopen maandag de samenwerking. Leila Rhiwi, vertegenwoordiger van UN Women in Marokko, was aanwezig om het officieel te maken, meldt MAP. 

De campagne is in het leven geroepen om de veiligheid van vrouwen en meisjes in het openbaar vervoer te verhogen door middel van bewustwording bij passagiers en buschauffeurs. Chauffeurs krijgen bijvoorbeeld een opleiding in een speciaal centrum. Het Spaans Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AECID) helpt ook een handje. AECID is verantwoordelijk voor de communicatieacties. Posters in bussen is een van de communicatiemiddelen. 

Volgens de Hoge Commissie voor Ruimtelijke Ordening kan een dergelijk initiatief slagen in een land als Marokko, waar twee op de drie vrouwen slachtoffer zijn van geweld in alle vormen. 

© Redactie 2015
marokko
marrakech
intimidatie
campagne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?