Wie zijn de omgekomen Marokkanen bij vliegcrash Germanwings?

marokko
34
26 mrt '15
Bij de vliegramp van de A320 van Germanwings zijn twee Marokkanen om het leven gekomen. Het gaat om het pasgetrouwd stel Asmaa Ouahhoud Alaoui en Mohammed El Tahrioui.

De Spaanse krant El Pais bezocht de familie van Asmaa in La Llagosta, een gemeente in de industriële gordel van Barcelona. De crash van A320 ligt nog vers in het geheugen. 150 mensen dood omdat de copiloot het toestel bewust liet neerstorten in de Franse Alpen. Het werd Asmaa en Mohammed uit Nador fataal. Hun families zijn nog steeds in shock. Asmaa had nog Marokkaanse henna op haar handen van haar bruiloft met Mohammed. Khadija, de zus van Asmaa, doet haar verhaal terwijl de Koran rustig aan staat, een van de weinige dingen die de familie enigszins tot rust kan brengen. 

Asmaa emigreerde op haar vierde jaar naar Nador en heeft de Spaanse nationaliteit. Ze ontmoette haar man iets meer dan een jaar geleden. Na hun verloving volgde hun huwelijk op 21 maart in een restaurant in Barcelona. Zo'n 200 gasten vierden met het koppel de trouwerij. 'Ze straalde van vreugde, haar droom om te trouwen en om in Duitsland te wonen werd eindelijk gerealiseerd', zegt Khadija. 'Ik heb op geen enkel moment gedacht dat deze droom zo snel in een nachtmerrie kon uitlopen.'

Voorbeeld Het Marokkaans slachtoffer droomde ervan om naar Duitsland terug te keren na een verblijf van zes maanden in Frankfurt bij haar oom. Asmaa is een sterke vrouw, zegt haar familie. Als vierjarig meisje verloor ze haar vader bij een ongeluk in Marokko. Na haar vroege oversteek naar Spanje studeerde ze aan de Joan Maragall school. Zij en haar broers waren een van de eerste Noord-Afrikaanse bewoners van het gebied. 'Het was een heel lief meisje, mooi en rustig' herinnert de directeur zich.    'Mijn zus zorgde voor alles. Ze was moedig en hielp mijn moeder met het beheren van de administratie. Voor mij is ze als een moeder', gaat Khadija verder. Haar laatste gesprek op Whatsapp gebruikte de kersverse bruid om iedereen te bedanken voor het mooie feest. Asmaa was bovendien iemand die hart had voor de zaak van haar broers en zussen. Ze stond hen financieel en mentaal bij. 

Mohammed Mohammed, slechts 24 jaar oud, had grootse plannen en een mooie toekomst voor zich. Deze jonge immigrant wilde zich met zijn vrouw in Düsseldorf vestigen, waar hij enkele projecten wilde lanceren. Helaas heeft een tragisch ongeval een plotselinge eind aan alle dromen gemaakt.

© Redactie 2015
marokko
germanwings
vliegramp
duitsland
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?