Marokkaanse Iman is Miss New York
Iman Oubou is een 26-jarige Marokkaanse en heeft de titel van Miss New York in de wacht gesleept.
30 March 2015
lifestyle

Oubou woont iets meer dan een jaar in New York maar het is haar nu al gelukt om een beroemdheid te worden. 'Ik kan niet geloven dat ik net Miss New York in de VS ben geworden, mijn droom komt uit. Hard werken loont', zegt ze in gesprek met MWN. Iman gaat New York nu vertegenwoordigen bij de Miss United Stated International. Iman is inmiddels gewend prijzen te winnen want in 2012 won ze de titel van Miss Colorado, de staat waar haar familie woont. 

De Marokkaanse woont al sinds 2006 in de VS, waar ze zich vestigde met haar familie. Sinds ze in de VS woont heeft ze een diepe drang om te laten zien hoe Marokko in elkaar steekt. Vooral de culturele en historische diversiteit van Marokko probeerde ze jarenlang aan de Amerikanen te tonen.

'De combinatie van de Marokkaanse en Amerikaanse cultuur is en blijft de sleutel van mijn huidige en toekomstige prestaties en bezigheden. Het is ook mijn verantwoordelijkheid als Marokkaanse om het voortouw te nemen in het bevorderen van de culturele en historische diversiteit van mijn geboorteland. We moeten het stereotype beeld veranderen dat Marokko een land is dat niets te bieden heeft.' 

Slim Zoals gebruikelijk gaat het bij Miss-verkiezingen niet alleen om het uiterlijk. Iman studeerde aan de Colorado State University en haalde haar bachelor diploma in de biochemische en moleculaire wetenschappen in 2011. In 2013 haalde ze haar masterdiploma in de biomedische technologie. Iman is ook co-voorzitster van een organisatie van studenten van de wereld gezondheidsorganisatie. 

Naast haar studiebezigheden is Iman ook betrokken bij internationale medische missies en lokale medische centra in Colorado. In 2014 voerde ze nog een speciale medische missie uit in Marokko. Iman spreekt bovendien Arabisch, Engels, Spaans en Frans.

marokko
iman oubou
miss new york
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi