Anelka hekelt islamofobie en discriminatie Noord-Afrikanen Frankrijk

sport
10
31 mrt '15
Nicolas Anelka, een bekeerde Franse profvoetballer, heeft zich uitgesproken over de toenemende islamofobie en discriminatie tegen Noord-Afrikanen in zijn land.

Dat deed hij in een exclusief interview met Al Arabiya. Hij sprak ook over zijn bekering tot de islam. 'Ik was zestien toen ik me tot de islam bekeerde.' Op enkele dingen na veranderde er niet veel in zijn leven. De huidige adviseur van de Algerijnse voetbalclub Hussein Dey zegt tegen de Arabische bron dat hij al een rechtschapen leven leidde voor zijn bekering. 

'Ik leefde met dezelfde principes van rechtvaardigheid en andere waarden. Dat ik zeker wist dat de islam bij me past zette me aan tot een officiële bekering', aldus Anelka. 

Islamofobie Anelka uitte zich vervolgens zeer kritisch uit over het Frans systeem, dat volgens hem vooral Noord-Afrikaanse moslims discrimineert. 'Fransen met een Noord-Afrikaanse achtergrond proberen er het beste van te maken maar de Franse samenleving houdt dat tegen. Er zijn veel obstakels.' 

'Als je bijvoorbeeld een baan zoekt en je CV opstuurt met een 'verkeerde postcode' en een islamitische naam kom je niet in aanmerking', zegt Anelka. 'Het is alleen in Frankrijk zo dat je je gezicht en naam moet verbergen om hoop te houden op een baan. Dit niveau van discriminatie is onaanvaardbaar', besluit hij. 

© Redactie 2015
nicolas anelka
frankrijk
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?