Marokkaans stel mag niet trouwen in Frankrijk

marokko
14
1 apr '15
Mounir en Rajae dromen ervan te trouwen, kinderen te krijgen en een gelukkig leven te leiden. Hun sprookje viel in duigen na juridische rompslomp in Frankrijk.

Dit omdat de Franse autoriteiten in Bourges het stel niet wil laten trouwen op verdenking van fraude. De 29-jarige Mounir en zijn 24-jarige Rajae zijn in de problemen geraakt omdat Mounir Frans-Marokkaans is en Rajae geen Europese nationaliteit heeft. Volgens aanklagers is er sprake van een gearrangeerd huwelijk zodat de vrouw een verblijfsvergunning kan krijgen. 

Mounir geeft aan dat hij zijn toekomstige inderdaad heeft leren kennen dankzij zijn moeder, meldt Le Berry. In april 2013 begon het contact via e-mail, voordat hij in mei naar Marokko ging om Rajae te ontmoeten. Ze praatten en maakten afspraken om vervolgens in augustus dat jaar te verloven. 

De Marokkaanse kwam later middels een visum naar Frankrijk. In september bracht een officier van de burgerlijke staat de zaak voor de officier van justitie. Een jaar later, in 2014, besloot het stel in Marokko te trouwen. Terug in Frankrijk kunnen ze in ieder geval een Marokkaans bewijs van hun huwelijk tonen. 

De zaak werd meerdere malen uitgesteld en komt op 7 april weer voor de rechter. Rajae woont ondertussen zonder geldige verblijfsdocumenten bij haar man in Frankrijk. 

© Redactie 2015
marokko
frankrijk
trouwen
huwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?