Alleen in Marokko: helikopterlanding op veld tijdens voetbalwedstrijd

marokko
3
14 apr '15
In Souk El Arba vond afgelopen weekend een opmerkelijk tafereel plaats. Daar landde een helikopter op een voetbalveld terwijl twee teams druk bezig waren met de wedstrijd.

Dat meldt de krant Al Akhbar. De wedstrijd in de vierde klasse werd gehouden tussen Difaa Sidi Kacem en Sfafa Sidi Yahya. De spelers moesten hun wedstrijd plotseling staken omdat een hooggeplaatste veiligheidsbeambte besloot te landen met een helikopter van de Koninklijke Gendarmerie. Uiteraard waren fans en voetballers niet zo blij met de ietwat vreemde actie.

De verantwoordelijken trokken zich er echter niets van aan en landden enkele minuten na het opstijgen weer op een ander voetbalveld. Ditmaal deden ze dat in het stadion van Sidi Kacem, waar ook een amateurwedstrijd aan de gang was. De scheidsrechters kregen het bevel om de wedstrijden voor even te stoppen. 

De opmerkelijke landingen maakten volgens de krant deel uit van maatregelen op het gebied van veiligheid. Dat deden de autoriteiten met het oog op een wielerwedstrijd, de 39ste editie van de Ronde van Marokko. Na de stijging konden de sporters weer doen waar ze voor gekomen zijn: voetballen.   

© Redactie 2015
marokko
souk el arba
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?