Opmerkelijke liefdesverhaal in Marokkaanse politiek

marokko
6
15 apr '15
Een liefdesverhaal tussen twee onderministers in de Marokkaanse politiek hebben de nodige wenkbrauwen doen fronzen in het Noord-Afrikaans land.

Een onderminister die officieel al getrouwd is heeft om de hand van een van zijn collega's gevraagd. Volgens Akhbar Al Yaoum gaat het om Habib Choubani, onderminister van Parlementaire relaties en Soumia Benkhaldoun, onderminister van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek. Choubani zou Benkhaldoun's hand hebben gevraagd terwijl hij al getrouwd is en ook Benkhaldoun zou getrouwd door het leven gaan. 

Hamid Chabat, de leider van oppositiepartij Istiqlal, legde het bommetje onlangs door te stellen dat een romance opbloeide tussen twee ministers. Hij beschreef deze minister als 'womanizer' zonder een naam te noemen. Hij beschuldigde de minister ervan een echtscheiding te hebben veroorzaakt. Enkele dagen na de beschuldigingen schreef de vrouwelijke onderminister een verklaring op haar Facebook. 

Daarin zei ze dat de beweringen van Chabat 'vals' waren en een grove schending van de ethiek van de islam en de tradities met betrekking tot het gezinsleven en privéleven van individuen. Wel voegde ze eraan toe dat ze al meer dan een jaar geleden gescheiden is en dat Chabat er eigenlijk niets mee te maken heeft. 

Wat betreft Habib Choubani: het is nog niet bekend of ook hij gescheiden is van zijn partner of dat hij Benkhaldoun als tweede vrouw wil. 

© Redactie 2015
marokko
rabat
habib choubani
soumia benkhaldoun
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?