Vrouw neemt het op voor gediscrimineerde moslima (video)

buitenland
57
16 apr '15
Een jonge vrouw uit Australië heeft duizenden positieve reacties gekregen nadat ze het opnam voor een moslima in een metro in Sydney.

Stacey Eden is slechts 23 jaar maar weet prima hoe te antwoorden in geval van discriminatie. Een vrouw die een moslima onheus bejegende werd aangepakt terwijl alles op video werd vastgelegd. Nadat Stacey de video op Facebook zette stroomden de reacties binnen. Bij de video schreef ze dat de pas na een goede tien minuten van pesterijen begon te filmen. Al die tijd kreeg ze racistische woorden naar haar gesmeten maar de moslima en haar bebaarde echtgenoot bleven kalm. 

Eden besloot echter wel in te grijpen: 'Ze draagt het voor zichzelf, ja? Ze draagt het omdat ze bescheiden wil zijn in wat ze laat zien, niet voor mensen zoals jij, die daar zitten en respectloos behandelen', zegt ze boos. De passagier - die de realiteit compleet verloren is - gaat verder. 'Uw kinderen onthoofden mensen', zei ze nog eens. 'Dat heeft zij toch niet gedaan. Dat is een minderheid van de mensen, niet de meerderheid', zegt Stacey daarop. 

Zo gaat de discussie even verder. De duizenden likes en reacties had ze nooit verwacht. 'Ik heb echt tranen in mijn ogen door de berichten', stelt ze volgens Metronieuws. 'Ik wist niet dat zoiets kleins, zo belangrijk kon zijn.”Hoewel ze niet wist hoe andere passagiers op haar ingrijpen zouden reageren, besloot ze het toch te doen, omdat de moslima en haar man bang leken. “Ik wilde haar gewoon laten weten dat het niet ok was wat ze allemaal zei', aldus de heldin.
 

© Redactie 2015
australië
discriminatie
islamofobie
stacey eden
moslima
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?