Franse vrouwen doen zelfmoordpoging in Marokko (video)

marokko
2
17 apr '15
Twee Franse vrouwen hebben in een paar dagen tijd zelfmoord gepleegd in het zuiden van Marokko. Een van hen kon ternauwernood gered worden.

Afgelopen dinsdag werd de vrouw in haar villa in Marrakech gevonden. Toen de koninklijke gendarmerie bij het huis aankwamen troffen ze de vrouw bewusteloos in haar keuken. Ze zou een grote hoeveelheid medicijnen hebben geslikt. 

De autoriteiten werden gewaarschuwd door ambtenaren van de Franse consulaat. De consulaat kreeg een ongerust telefoontje van de familie van de jonge vrouw. Zij zou een vlucht naar Frankrijk nemen maar is daar nooit aangekomen. 

Dit slachtoffer kon uiteindelijk gered worden maar hulp kwam voor een 67-jarige Franse vrouw te laat. Zaterdag werd haar lichaam in een pension gevonden. Zelfdoding lijkt ook hier weer de doodsoorzaak te zijn. Haar lichaam is naar het lijkenhuis in Bab Doukala, Marrakech, gebracht. Daar ondergaat ze een autopsie. 

Een onderzoek is ingesteld om achter bepaalde feiten te komen. De vraag is waarom twee Franse vrouwen, woonachtig in Marokko, enkele dagen na elkaar zelfmoord plegen. Dat beide gevallen met elkaar te maken hebben is vrijwel uitgesloten.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2015
marokko
frankrijk
zelfmoord
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?