Gewonden door explosie in flat Heerlen

algemeen
0
20 apr '15
Door een zware explosie in een leegstaand flatgebouw in Heerlen zijn maandag drie gewonden gevallen.

De flat, waarin ook winkels zaten, is voor een groot deel verwoest. Ook omliggende huizen en winkels hebben schade. Uit voorzorg zijn tientallen woningen in de omgeving ontruimd. De gewonden vielen buiten voor de flat waar de explosie plaatsvond. Een van hen is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De appartementen waren onbewoond wegens een renovatie. Over de oorzaak van de explosie is nog niks bekend. 

Speurhonden zijn onderweg om te onderzoeken of onder het puin toch nog slachtoffers liggen. Er moet nog worden bekeken wanneer de honden de panden in kunnen vanwege mogelijk instortingsgevaar. De brandweer kan om deze reden ook nog niet naar binnen. Alle gasleidingen zijn afgesloten ,,We willen er zeker van zijn dat alle woningen veilig zijn. Pas als dat zeker is, mogen de mensen terug naar huis'', aldus een woordvoerder van de brandweer. 

De geëvacueerden worden opgevangen in een zorgcentrum in de buurt. De explosie, die om 8.00 uur plaats had, was tot in de wijde omgeving merkbaar. ,,Ik kreeg het dak op mijn kop'', aldus een van de mensen die in de plaatselijke supermarkt op tientallen meters afstand van de flat stond. ,,De caissière viel om, de ruiten klapten eruit, de deuren blokkeerden, een enorme chaos in de winkel. Buiten leek het wel oorlog.''

De huurflat is eigendom van corporatie Wonen Zuid. Een woordvoerder kon nog niet zeggen of al renovatiewerkzaamheden werden uitgevoerd.

© Novum 2015
heerlen
explosie
flat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?