CDA'er over verdronken migranten: 'Niet overdrijven, zijn moslims'

algemeen
330
21 apr '15
Duizenden walgelijke berichten over verdronken migranten in de Middellandse Zee beheersen deze dagen sociale netwerken en veel nieuwswebsites.

Over het levenloos lijkje van een peuter zei een gebruiker het 'geweldig' te vinden en de foto als achtergrond te gebruiken. Het blijft echter niet bij doodnormale burgers. Ben Jonker is een prominent CDA lid en heeft op z'n zachtst gezegd enkele vreemde uitspraken gedaan. Terwijl Nederland nog in shock is over sommige uitlatingen doet hij er een schepje bovenop. 

Over de vluchtelingen zei Jonker dat 'als er genoeg verdrinken het vanzelf wel op zal houden'. Toen een andere Twitteraar hem hierop aansprak antwoordde hij dat men niet moet overdrijven want de meeste migranten zijn moslims. Later tweette hij ook nog eens dat Europa deze landen niet zelfstandig had moeten maken. 'Gewoon koloniën maken', voegt hij toe.

Jonker werd in 2004 nog gekozen tot fractievoorzitter van het CDA in Amstelveen. Dit bleef hij tot vorig jaar. Ook zat hij jarenlang in de raad van Amstelveen. Wat zou Jezus eigenlijk vinden van dergelijke uitspraken uit de mond van een christendemocraat? 

© Redactie 2015
cda
ben jonker
illegale immigratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?