Berichten uit Italië: nieuwe 9/11 mogelijk in Marokko

marokko
15
21 apr '15
Een Italiaanse krant heeft een artikel gepubliceerd waarin het sprak over een 'nieuwe 11 september' in de Maghreb. Marokko staat hoog op het lijstje van potentiële doelen.

Acht maanden geleden begonnen de geruchten, die nu steeds serieuzere vormen aannemen. Het Marokkaans leger heeft voor alle zekerheid luchtafweergeschut geplaatst op strategische plaatsen in het koninkrijk. De beweging Daesh zou de vernietigende aanval voorbereiden. 

Dreiging De Italiaanse krant L'Espresso schreef het artikel waarin de dreiging van een nieuwe 9/11 werd genoemd. In het stuk zei de bron dat de informatie van de Italiaanse inlichtingendienst komt en doorgespeeld is aan Rabat, Algiers en Tunis. L'Espresso weet dat IS kamikaze piloten aan het opleiden is. Dit zouden vooral Marokkaanse staatsburgers zijn. 

De krant zegt dat de aanval hoogstwaarschijnlijk vanuit Libië begint. In augustus 2014 verdwenen elf vliegtuigen uit de luchthaven van Tripoli. Autoriteiten in heel Noord-Afrika vrezen dat deze vliegtuigen ingezet gaan worden om aanslagen te plegen. In Libië hebben verschillende rebellengroepen trouw gezworen aan IS. 

Hoewel de geruchten in 2014 uiteindelijk weinig waarheid bevatten houdt men - zeker na nieuwe berichten - rekening met het allerergste. In Marokko geldt bijvoorbeeld een hoge staat van paraatheid. 

© Redactie 2015
marokko
italië
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?