Drugssmokkel Marokko: creatieve poging met sinaasappels mislukt

marokko
6
24 apr '15
In de eeuwige strijd tegen douaniers moeten drugssmokkelaars steeds creatiever zijn in hun poging de drugs in Europa te krijgen.

Een man begreep dit en had een creatief staaltje smokkel in gedachten. Veel bezoekers nemen graag groente en fruit mee na hun reis in Marokko, een perfecte dekmantel voor een drugssmokkel moet hij gedacht hebben. In Melilla, een Spaanse enclave in Marokko, probeerde een smokkelaar een zak vol sinaasappels te smokkelen waar hasj in zat verstopt. 

Hij had de bollen drugs netjes in de sinaasappels gestopt. De autoriteiten wisten de man echter te snappen. Net voor het instappen moest de man zijn bagage laten scannen en daaruit bleek dat hij 263 bolletjes drugs bij zich had. Een foto van de sinaasappels, die door de douane is vrijgegeven, circuleert op nieuwssites en sociale netwerken. 

Eerder probeerden twee mannen nog dertig kilo hasj te smokkelen in de airconditioning van hun auto. De verdachten zijn in hechtenis genomen en moeten zich voor de rechter verantwoorden voor de drugssmokkel.

© Redactie 2015
marokko
opmerkelijk
drugssmokkel
melilla
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?