Dieudonné wil alsnog naar Marokko en vraagt koning om hulp (video)

marokko
39
24 apr '15
De Franse komiek Dieudonné zou aanvankelijk op 29 april optreden in de overdekte hal van het Mohammed V complex in Casablanca maar wegens technische redenen gaat dit niet door.

Voor veel mensen een hard gelag. Zij keken uit naar de comedyshow van een van de meest gehate komedianten in het westen. Dieudonné is in Frankrijk zeer omstreden omdat hij regelmatig hard uithaalt naar de autoriteiten en in het bijzonder hun beleid met betrekking tot joden en het zionisme. Ook kaart hij regelmatig het dubbel moraal aan van de 'blanke elite' in debatten over bijvoorbeeld godsdienstvrijheid. 

Goed voorbeeld daarvan is dat de komiek zijn mening over joden en zionisme direct mag verantwoorden tegenover de rechter, terwijl kritiek en zelfs het belachelijk maken van moslims, de islam en de profeet Mohammed (vzmh) een vrijheid is. 

Afzegging Dieudonné liet tot voor kort niet van zich horen nadat bekend werd dat zijn optreden aan een zijden draadje hing. Nu het officieel niet doorgaat haalt hij wederom hard uit. Volgens hem zijn 'bepaalde verenigingen' erin geslaagd om zijn optreden te dwarsbomen. Vervolgens gaat hij over op een nogal speciale boodschap. 

Hij sprak - met het Marokkaans volkslied op de achtergrond klinkend - direct richting koning Mohammed VI. Dieudonné sprak de koning vriendelijk aan met zijne majesteit en vroeg hem om toegang tot de theaters van zijn land. Hij beloofde een spetterende show waar veel gelachen zal worden. 

© Redactie 2015
marokko
dieudonne
satire
komiek
casablanca
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?