Marokkaanse heldin Dalal gaat kanker te lijf met glimlach
Dalal is een jong Marokkaans meisje en heeft de pech getroffen te zijn door botkanker. Om het bewustzijn over de ziekte bij landgenoten te vergroten heeft ze een speciale actie op poten gezet.
24 April 2015
lifestyle

Om niet verkeerd te worden begrepen heeft ze besloten haar ziekte te bestrijden met een glimlach. Dat is dan ook haar boodschap toen ze de Facebookpagina 'Smile to Fight' opende. Op de pagina is Dalal te zien met een glimlach en heeft ze oppeppende boodschappen. Bovendien wil ze meer aandacht voor kanker creëren om de ziekte te verslaan. 'Mijn doel is om kanker een deel van mijn leven te maken en niet mijn leven op te geven aan kanker', zegt ze volgens Moroccoworldnews. 

Dalal heeft al meerdere chemotherapiesessies achter de rug en beseft nu dat ze zelf nooit veel details heeft geweten over de ziekte. Dat terwijl er veel informatie te vinden is op televisie, school of internet. 'Dat komt omdat jonge mensen vaak denken dat ze het niet kunnen krijgen', licht ze toe. 

De verbazing was dan ook groot toen artsen haar de mededeling van haar ziekte deden. Op haar pagina - inmiddels duizenden likes - vraagt ze Marokkanen ook om bloed te doneren. Ziekenhuizen kampen namelijk met grote tekorten. 'Ik ben bang om mijn leven te verliezen door dit probleem', geeft Dalal aan. 

Toen het verhaal van Dalal in de publiciteit kwam reageerden honderden vol lof. Ze kreeg talloze steun en werd geroemd omdat ze op deze manier haar verhaal deelt en de strijd aan wil gaan. Ook is men te spreken over het feit dat Dalal aandacht vraagt voor problematiek in de zorg. 

Wil jij Dalal's pagina ook liken? Dat kan hier

marokko
dalal
gezondheid
kanker
facebook
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi