Charlie Hebdo wil niets te maken hebben met 'idioot' Wilders

algemeen
25
7 mei '15
Het Franse weekblad Charlie Hebdo distantieert zich openlijk van Geert Wilders en zijn Amerikaanse maatjes.

Wilders wil de haatzaaiende anti-islam cartoonwedstrijd naar Nederland halen maar volgens Charlie Hebdo heeft dit niets met de vrijheid van meningsuiting te maken. Trouw meldt het volgende: 'Weekblad Charlie Hebdo wenst zich niet in te laten met rechtse activisten die de aanslag op het Franse blad gebruiken voor eigen ideologisch gewin. Dat statement maakt hoofdredacteur Gerard Biard woensdag in de New York Times. Een overeenkomst tussen de aanslag in Parijs in januari en de aanslag op een cartoonexpositie dinsdag in Texas is dan ook niet te trekken, zei hij'.

Biard was in New York om daar een award in ontvangst te nemen. Na afloop sprak hij over de cartoonwedstrijd. Hij verklaarde dat het 'heel lastig is om leuk gevonden te worden door idioten', doelend op Pamela Geller, Geert Wilders en andere extreemrechtse figuren. 

'Maar ze vinden ons niet echt leuk. Ze gebruiken ons. Je kunt ze niet met ons vergelijken. Wij doen iets heel anders', citeert Joop.nl. De bron deelt vervolgens ook een terechte sneer uit aan het adres van Wilders. Joop vraagt zich af waarom Wilders zoveel vrijheid wenst voor cartoonisten terwijl hij zelf moord en brand schreeuwde toen hij werd getekend. 

In 2011 eiste hij van VARA dat een cartoon van Joop verwijderd moest worden omdat hij het als 'beledigend' opvatte.

© Redactie 2015
charlie hebdo
geert wilders
pamela geller
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?