Marokkaanse docent Adil is nu juffrouw Fadoua (video)

marokko
103
18 mei '15
Een Marokkaanse docent uit Kenitra heeft eerder dit jaar zijn wens uitgesproken om vrouw te worden en vertrok daarvoor naar de Verenigde Staten.

Adil El Bourichi heeft de geslachtsverandering nu operationeel gestart en gaat nu door het leven als Fadoua. Schamen of verstoppen voor zijn keus doet hij (of moeten we zij zeggen?) echter niet. Op YouTube vertelt hij in filmpjes over het transgender zijn. Zijn geslacht is niet het enige dat hij veranderde. Hij bekeerde zich naar het christendom en gaat nu door het leven als katholiek. 

Al Akhbar meldt dat hij een dochtertje heeft en in de Verenigde Staten woont. Een film over zijn leven is in de maak. Daarin komt onder meer zijn jeugd aan bod. Als kind speelde hij liever met poppen en in 2000 vertelde hij zijn ouders dat hij zich vrouw voelt. In dat jaar en zes jaar later waagde hij een poging tot geslachtsverandering maar wegens verschillende problemen kon het niet doorgaan.

Hij zegt in 2009 onder druk van zijn familie getrouwd te zijn waarna hij een dochter kreeg. In onderstaande video vertelt hij in het kort wat hem dreef om naar de VS te vertrekken. 'Ik moest vertrekken omdat ik een vervolging riskeerde', zegt Adil.

© Redactie 2015
marokko
adil
fadoua
transgender
kenitra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?