Duitse agent: 'Ik dwong Marokkaan bedorven varkensvlees van vloer te eten'

marokko
9
18 mei '15
Het Duitse openbaar ministerie is een onderzoek gestart naar beschuldigingen dat een agent twee migranten heeft mishandeld.

De twee migranten, beiden 19 jaar, zaten vast en de agent zou op sociale media hebben opgeschept over de mishandeling. Volgens openbaar aanklager in Hannover Thomas Klinge gaat het om twee incidenten. De 39-jarige agent zou de twee mannen, een Afghaan en een Marokkaan, in 2014 hebben mishandeld. De agent maakt deel uit van de nationale politie. De mishandeling zou plaats hebben gevonden in een cel op het treinstation van Hannover, waar de mannen waren opgepakt voor een klein vergrijp. 

Varkensvlees In het huis van de agent is afgelopen vrijdag huiszoeking gedaan nadat er informatie van twee bronnen was binnengekomen. Wie de bronnen zijn wilde de aanklager niet zeggen. Volgens de zender NDR heeft de man met zijn telefoon een foto gestuurd waarbij hij als commentaar gaf dat hij de Marokkaanse man had gedwongen om bedorven varkensvlees van de vloer te eten. 

Op WhatsApp zou de man hebben gepocht dat hij de Afghaanse gevangene bijna liet stikken 'totdat hij schreeuwde als een speenvarken'. De Duitse autoriteiten proberen nu uit te vinden of andere agenten op de hoogte waren van de praktijken en of er meer slachtoffers zijn. De Bundespolizei wilde verder niets over de zaak kwijt. 

De Duitse politievakbond eist volledige opheldering. "Als na het onderzoek blijkt dat de beschuldigingen kloppen, dan is voor deze agent geen plek binnen het korps", aldus voorzitter Oliver Malchow. 

© Novum 2015
duitsland
politiegeweld
marokko
marokkaan
afghaan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?