Nieuwe handel in Marokko: honden verkopen aan Europa en VS

marokko
22
19 mei '15
Marokkaanse rashonden zijn immens populair in Afrikaanse landen, maar ook in de Golfstaten, Europa en de Verenigde Staten raakt men steeds meer geïnteresseerd.

Marokkaanse ondernemers hebben de Sub-Sahara landen al weten te veroveren maar willen meer. De vraag naar Marokkaanse rashonden zoals de razendsnelle Sloughi en de Atlashond groeit wereldwijd fors. De hondenfokkerij is in Marokko zelfs een van de meest opkomende sectoren, zegt Hicham Rahali, lid van de belangenorganisatie voor hondenfokkers. Dat deed hij tijdens een 37e internationale fair waar de honden centraal staan. 

Maar liefst 150 experts uit Europese landen waren daarbij aanwezig en toonden hun interesse. Naast de Marokkaanse honden zijn ook de in Marokko gefokte Duitse herder zeer in trek, zegt Rahali tegen Hespress. Vooral in Gabon, Senegal, Ivoorkust, maar ook de VS en Europa willen de 'Marokkaans-Duitse herder'.

De prijs van een Sloughi en Duitse herder ligt in Marokko tussen de 2000 en 3000 dirham, terwijl dat in de VS of de Golfstaten hun waarde oploopt tot 15.00 dirham. De honden worden vooral als bewaker, racehond of jachthond gebruikt.

© Redactie 2015
marokko
hond
honden
ras
fokken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?