Marokkaan in Italië opgepakt wegens aanslag Tunesië

marokko
5
20 mei '15
De politie in Italië heeft een Marokkaanse man gearresteerd in verband met de aanval op een museum in Tunesië in maart.

Volgens de politie kwam de man een maand voor de aanval in Italië aan op een van de vele boten vol vluchtelingen die vanuit Noord-Afrika Europa proberen te bereiken. Na aankomst werd hij uitgewezen. Of hij het land ook echt verliet, en zo ja hoe, is onduidelijk. Touil Abdelmajid werd dinsdagavond opgepakt in het huis van zijn moeder in Gaggiano, in de buurt van Milaan. 

Tunesië verdenkt hem onder meer van moord met voorbedachten rade, het plannen van aanvallen die de binnenlandse veiligheid ondergraven, lidmaatschap van een terreurorganisatie en het rekruteren en trainen van anderen voor terroristische aanvallen. De politie kwam hem op het spoor doordat zijn moeder direct na de aanval op het museum had aangegeven dat het paspoort van haar zoon verdwenen was. 

Gewapende mannen openden 18 maart het vuur op toeristen bij het museum in de hoofdstad Tunis en gingen vervolgens naar binnen. Hier werden nog meer toeristen vermoord. In totaal kwamen 22 mensen om. Twee daders werden uiteindelijk door de politie doodgeschoten. 

Sinds de aanval is al een aantal mensen gearresteerd, maar volgens Tunesië is het brein achter de aanval nog voortvluchtig. De aanslag werd opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat. 

© Novum 2015
marokko
italië
tunesië
touil abdelmajid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?