Ophef in Marokkaans vliegtuig om 'varkensvlees'

marokko
48
20 mei '15
Royal Air Maroc is onder vuur komen te staan nadat een passagier de luchtvaartmaatschappij ervan beschuldigde varkensvlees te serveren aan nietsvermoedende passagiers.

Een vlucht van RAM van Casablanca naar Canada begon al slecht. De passagiers, voornamelijk Marokkanen die in Canada wonen, vertrokken drie uur later dan gepland. RAM moest door de vertraging een andere vliegmaatschappij inhuren om na uren vertraging alsnog te kunnen vertrekken. Eenmaal aan boord ging het vervolgens mis. Ahmed al-Idrissi, een Marokkaanse passagier, geeft tegenover Hespress uitleg. 

'Nadat de vlucht veranderde ontdekten we dat niemand van het personeel Arabisch sprak. Terwijl de gastvrouw ons eten serveerde vroeg ik haar of het halal was. Ze bevestigde dit.' Al-Idrissi gaat verder: 'Het voedsel bevatte echter sporen van varkensbloed en varkenshuid', zegt hij geschokt. Hij waarschuwde de andere passagiers daarop direct waarna hij zijn beklag deed bij het personeel.

Zij begonnen op hun beurt een discussie. Uiteindelijk kwam de hoofdsteward, die Marokkaans is, tussenbeide en bood zijn excuses aan. RAM heeft ondertussen ook gereageerd en ontkende dat een dergelijk incident zich heeft voorgedaan. 'Al het eten op onze vluchten worden door Atlas Servair geleverd en dat is een dochteronderneming van RAM', zei woordvoerder Abdelhakim Chalout. 

'Wij serveren geen varkensvlees bij RAM', besloot hij duidelijk.

© Redactie 2015
marokko
royal air maroc
varkensvlees
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?