Grootste hotel ter wereld komt in Mekka en krijgt Marokkaans tintje
In Mekka bouwt Saudi-Arabië het grootste hotel ter wereld. Abraj Kudai moet in 2017 af zijn en duizenden pelgrims kunnen ontvangen.
20 May 2015
lifestyle

Het hotel krijgt onder meer twaalf torens, waar 10.000 mensen terecht kunnen. Daarnaast zijn er conferentieruimtes, winkels en ongeveer zeventig restaurants zodra Abraj Kudai af is. De architecten keken naar de Marokkaanse architectuur voor sommige delen van het immens gebouw. Zo zal de koepel van het hotel op z'n 'Marokkaans' gebouwd worden en ook zal veel versiering gebaseerd zijn op de Marokkaanse manier. 

In de twaalf torens komen de kamers. Tien van deze torens worden voorzien van luxe vijfsterrenkamers, terwijl de overige twee vier sterren krijgen. Ook komen er op zes torens landingsplatformen voor helikopters. De bouwers hebben ook duizenden parkeerplaatsen in het plan meegenomen. Deze moesten echter bovengronds gebouwd worden door de Zamzam waterbron.

Totale oppervlakte van het hotel zal ruim zestigduizend vierkante meter bedragen en 3,5 miljard dollar kosten. Masjid al-Haraam is op slechts twee kilometer. Projectgroep Dar al-Handasah kreeg de opdracht van de Saudische regering.

marokko
saoedi-arabië
mekka
hotel
architectuur
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi