Marokkaanse actrice heeft spijt van prostitutiefilm en wil naar Mekka (video)
De film Much Loved zorgt de laatste weken voor veel controverse in Marokko en dat is bij een van de actrices niet in de koude kleren gaan zitten.
22 May 2015
shownieuws

Much Loved is een film van Nabil Ayouch en gaat over prostitutie in Marokko. In de film is voor Marokkaanse begrippen veel naakt te zien maar de woede ontstond vooral door de taalgebruik. Die is ronduit schunnig te noemen. Loubna Abidar is een van de actrices en sprak met Shouf TV over haar rol en haar leven. In een kort fragment zegt ze binnen vijf a zes jaar niet meer actief te willen zijn in de filmsector. 

Hoewel de actrice nog veel jaren te gaan heeft en een bruisende carrière heeft ziet ze zichzelf toch anders. Zo wil ze bijvoorbeeld meer tijd voor haar familie en zegt ze zich schuldig te voelen over haar rol als prostituee. Wellicht gaf de rol haar wel een duwtje in een andere richting. 'Ik zie mezelf binnen een paar jaar als hadja. Ik zie mezelf niet meer dan vijf of zes jaar in deze sector.'

Ondertussen gaan voor- en tegenstanders van de film verder in debat op sociale netwerken. Sommigen vinden dat het goed is dat er een film komt over het taboeonderwerp. Anderen menen dat het de Marokkaanse cultuur en tradities belachelijk maakt en een slecht beeld over de vrouwen geeft.


marokko
loubna abidar
much loved
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi