Veroordeelde jihadist zet buurt op stelten in Marokko (video)

marokko
15
22 mei '15
Een in Groot-Brittannië veroordeelde Marokkaan is na zijn celstraf teruggestuurd naar Marokko. Daar ging hij compleet door het lint.

Gisteren stak hij een brand aan in het huis van zijn ouders in Rabat en bedreigde iedereen die bij hem in de buurt kwam. Hij zat uren op een balkon en terras van het appartementencomplex. Op beelden is te zien hoe hij een keukenmes en schroevendraaier als wapens in handen heeft. Ook had hij een hamer en zaag tot zijn beschikking. Hij weigerde zich over te geven aan de politie en zei niet te aarzelen van het dak te springen. 

Na zijn straf in Engeland werd hij teruggestuurd naar Marokko zonder dat de Britse autoriteiten de Marokkaanse veiligheidsdiensten inlichtten. De Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Mohamed Hassad, is hier absoluut niet blij mee. Volgens hem mogen dit soort personen niet zomaar vrijgelaten worden in de samenleving omdat ze een gevaar vormen voor anderen. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldde vanochtend dat de man uiteindelijk kon worden aangehouden. Hij is naar een psychiatrische kliniek gebracht om zijn mentale toestand te evalueren.

© Redactie 2015
marokko
groot-brittannië
rabat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?