Israëlisch judoteam in Marokko 'gewoon welkom' voor toernooi

marokko
67
22 mei '15
Het Israëlisch nationaal judoteam is in Marokko om mee te doen aan een internationaal toernooi.

De judoka's kwamen dinsdag aan en werden als 'welkom' eerst uitvoerig gehoord door Marokkaanse veiligheidsdiensten. Ook werd hun paspoort ingenomen. Na het verhoor konden ze de luchthaven van Casablanca verlaten. De elfkoppige delegatie twijfelde nog want de Israëlische nationale veiligheidsagentschap adviseerde hen niet te gaan zonder lijfwachten. Het team besloot toch te gaan omdat de Marokkaanse autoriteiten hen beveiliging garandeerden net zoals alle andere sporters. 

De sportgroep diende nog een aanvraag in voor een eigen beveiligingsteam dat bestaat uit gewapende beveiligers uit de zionistenstaat. Marokko weigerde dat echter. De judoka's hebben in Marokko wat te winnen want bij het behalen van een bepaald aantal punten kunnen ze zich kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio. 

De judoka's kregen vanuit Israël het advies vooral uit publieke plekken te blijven en geen symbolen te dragen die hun nationaliteit kan onthullen. Het is niet de eerste keer dat het judoteam in Marokko is. In 2010 nam Israël deel aan de 16e World Junior Judo kampioenschappen in Agadir. 

Het internationaal met onder meer Frankrijk, Japan, Rusland en Marokko zal dit weekend plaatsvinden.

© Redactie 2015
marokko
judo
zionisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?