Engeland wil meer zaken doen met Marokko

marokko
137
25 mei '15
Marokko is een kans vol mogelijkheden en daarom wil de Britse regering graag meer zaken doen met het Noord-Afrikaans land.

Dat zei de Britse minister voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika vorige week in Rabat. Na een ontmoeting met onderminister van Buitenlandse Zaken, Mbarka Bouaida, gaf Tobias Ellwood een persconferentie. Daarin zei hij dat Marokko enorme investeringskansen biedt. Binnenkort zal hij een Britse delegatie vormen om de investeringskansen in Marokko te komen bekijken.  

Ook hadden Bouaida en Ellwood het over de spanningen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij prees Marokko voor het getoonde leiderschap in het faciliteren van de Libische vredesbesprekingen en de strijd tegen terrorisme in Jemen. Ook speelt Marokko volgens hem een belangrijke rol in de strijd tegen extremisme. 

Bouaida benadrukte op haar beurt de uitstekende banden met het Verenigd Koninkrijk en voegde eraan toe dat zij graag ziet gebeuren dat de Britse investeringen in Marokko toenemen. Het aanstaand bezoek van Ellwood en de Britse bedrijfsdelegatie is volgens Bouaida een prima begin voor dit voornemen.

© Redactie 2015
marokko
groot-brittannië
tobias ellwood
rabat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?