Vader omgekomen Marokkaanse piloot: 'Niks ontvangen van Saudi-Arabië'

marokko
11
25 mei '15
De vader van de Marokkaanse piloot Yassine Bahti reageert op geruchten over een financiële vergoeding vanuit Saudi-Arabië nadat zijn zoon in Jemen omkwam.

Nieuwsbronnen suggereerden dat de Saudische minister van Defensie en plaatsvervangend kroonprins Mohammed Bin Salman één miljoen reserveerden voor de familie Bahti. De vader van de piloot, Noureddine Bahti, zegt tegen Al Yaoum 24 echter dat hij geen rooie cent heeft ontvangen. Wellicht speelt het idee wel bij de Saudiërs maar daar heeft Bahti geen bericht over ontvangen. 

Een Saudische ambtenaar van het leger was wel aanwezig bij de begrafenis van zijn zoon. Daar toonde hij wel zijn medeleven en condoleerde hij de vader van Yassine. Het doorgaans betrouwbare Saudi Press Agency citeerde de Saudische minister van Defensie en Mohammed Bin Salman toen zij zeiden dat Bahti als een Saudische martelaar gezien zal worden. 

Dat zou betekenen dat hij (vader Noureddine) zowel moreel als financieel de nodige steun van de Saudische regering kan verwachten na de dood van zijn zoon.

© Redactie 2015
marokko
yassine bahti
jemen
saoedi-arabië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?