Marokkaan redt toerist die van brug valt in Italië

marokko
3
25 mei '15
Taoufik Chtouki is een 28-jarige Marokkaan en heeft in Florence met gevaar voor eigen leven een Franse toerist gered.

Chtouki was tijdens een wandeling van de zon aan het genieten aan de oevers van rivier Arno in Florence toen hij iets opmerkelijks zag gebeuren. Een 25-jarige Franse toerist viel van de Santa Monica brug toen hij onwel werd tijdens het nemen van een foto. Chtouki aarzelde niet en sprong direct het water in. De jonge toerist was in shock en had dringend hulp nodig. Die kwam er dankzij de moed van de Marokkaan. 

Met een arm om de nek van het slachtoffer probeerde hij zijn hoofd boven water te houden tijdens de redding. Veiligheidsdiensten kwamen vervolgens extra hulp aanbieden. Onbewust maar buiten levensgevaar werd hij met spoed naar het Careggi ziekenhuis gebracht. Taoufik reageerde volgens Le360 vol nederigheid op berichten waarin hij als een held werd gezien. 

'Ik zag hem verdrinken dus ik kon niet niks doen. We zijn allemaal gelijk op deze aardbol', reageerde hij. Omstanders die alles zagen gebeuren riepen hem toe 'je bent een held, je bent een held, je bent een held'. Ook de burgemeester en de politie van de stad vonden het een absolute heldendaad. Chtouki kreeg uitgebreide bedankjes van de plaatselijke autoriteiten.

Een deel van de reddingsactie werd op video vastgelegd.

© Redactie 2015
marokko
taoufik chtouki
italië
florence
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?