Marokkaanse actrice prostitutiefilm ontvangt doodsbedreigingen

marokko
334
26 mei '15
De film Much Loved, over vier gemarginaliseerde prostituees, heeft nogal wat stof doen opwaaien. Loubna Abidar, een van de hoofdrolspeelsters, krijgt zelfs doodsbedreigingen.

Marokko heeft de controversiële film van Nabil Ayouch inmiddels verboden maar de actrices voelen de nasleep. Abidar schrijft op haar Facebookpagina dat ze doodsbedreigingen heeft ontvangen van een anonieme persoon. 'Stel je voor dat een vreemdeling je ouders belt om hen te vertellen dat hun dochter gaat sterven', schreef ze. 'De mensen die ons bellen op de huistelefoon en mijn ouders beledigen, ik begrijp niet hoe ze aan het nummer komen. Het is een schande', voegt ze toe. 

Op Med Radio gaf ze enigszins uitleg over haar beweegredenen om in de film de rol van prostituee te spelen. Dat deed ze alleen om aan te tonen hoe deze groep vrouwen in Marokko leeft. 'Zou iedereen me een moordenaar noemen als ik de rol van een moordenaar zou hebben gespeeld?', vroeg ze zich af. 

In navolging van de ontstane ophef over de naaktheid en grof taalgebruik in de film heeft de Marokkaanse regering besloten de film te verbieden.

© Redactie 2015
marokko
loubna abidar
much loved
nabil ayouch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?