IKEA Marokko neemt honderden personeelsleden aan

marokko
24
26 mei '15
De nieuwe IKEA in Zenata, regio Casablanca, krijgt steeds meer vorm. De Zweedse meubelgigant heeft meer dan vierhonderd mensen aangenomen om als personeel te dienen.

Daarmee is de werving van werknemers afgerond. 95% van de 407 medewerkers zijn Marokkaans. Daarvan zijn 47 manager. Tijdens de selectieprocedure werd niet gekeken naar diploma's en ervaring maar naar vaardigheden, woonplek en hun sociale eigenschappen. In totaal kreeg IKEA Marokko 26.000 sollicitaties waarvan er 2000 werden geselecteerd. Deze groep moesten zowel individueel als in groepsvorm gesprekken voeren met IKEA. 

Ook moesten ze met een manager van IKEA praten en met de teamchef van de afdeling waar ze een positie kunnen bemachtigen. Om iedereen een kans te geven werden de gesprekken niet alleen in het Frans maar ook in het Marokkaans-Arabisch gedaan. De ruim 400 gelukkigen tekenden vorige week een contract voor onbepaalde tijd en gaan maandelijks minimaal 4000 dirham verdienen. 

Bovendien krijgen de medewerkers gratis zorgverzekering, pensioen, transport en opleiding. Eind dit jaar moet de immense winkel van 26.000 vierkante meter open.

© Redactie 2015
marokko
ikea
zweden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?